🚚   Besplatna dostava za isnos preko 9000 dinara   🛡 Sigurna kupovina   ☎ Maloprodaja - 065 219 9628; Veleprodaja - 062 18 66 452;   🗺 Sime Igumanova 2, Beograd / Trg Kralja Milana, Niš. (Pozmeni prolaz Lok. 36 i D-41)

scooterORANGE
Brzo biranje

DA LI SI DOVOLJNO SPREMAN ? – “V SHOOTING CHALLENGE 2021.”

Priča sa poligona – V “SHOOTING CHALLENGE 2021” – Niš

“Da li si dovoljno spreman?”

“SLOGAN RENOMIRANOG TAKMIČENJA GOVORI O ZAHTEVNOSTI I TEŽINI ZADATAKA KOJI SU MORALI DA SE REŠE UZ UPOTREBU VATRENOG ORUŽJA”

“Na strelištu Malča, 24. oktobra održan je ” 5. Shooting challenge”. Naslednik čuvenog Šuting relija, polako stasava u “starijeg brata” koji je pune dve i po decenije bio jedan od zaštitnih znakova grada Niša. Neiscrpna energija “Safari kluba” (medijska podrška našeg lista), ponovo je ubrizgala domaćim strelicima dozu adrenalina kroz punokrvnu ekstremnu sportsku pucačku disciplinu, u kojoj dominiraju brzina, preciznost i sposobnost timskog delovanja.

Na tri složena poligona, sa različitim metnim situacijama, takmičari su birali taktiku i rešavali metne situacije. Dopunjavanje e bilo neophodno, jer je isključivno tako su mogli da dođu do željenih poena. Kao i prethodnih sezona, nadmetanje je okupilo predstavnike elitnih organizacija i klubova iz cele Srbije.

Iako je poligon pod vedrim nebom, organizator, kao i svi učesnici, bili su u obavezi da ispoštuju propise u vezi sa zaštitom od virusa Covid 19. Na brifingu, strelci su pred start takmičenja mogli da se upoznaju sa oružjem, metnim situacijama i zadacima koji se stavljaju pred njih. Tri velika poligona bila su postavljena tako da su se rešavali po dubini (jedan pa drugi takmičar), sa obaveznim testovima spretnosti uz upotrebu šest različitih oružja organizatora, uz lično naoružanje strelaca.

Na vatrenoj liniji korišćeno je nekoliko vrsta oružja: Zastavina M48, sačmarica, poluautomat i repetirka, AC u 9mm, S&W M&P 15 i konvertor Roni u 9mm. Po kvalitetu oružja i opreme, ovaj Challenge bio je najprestižniji. Na postavljenoj stazi zadaci su bili zahtevni: prenošenje tereta, prelazak kroz gume i Kuperov tunel.

Oduševljen sam poligonom. Ne propuštam šutinge na Malči, jer su odlično organizovani i zahtevni. Strelci mogu do maksimuma da testiraju svoje mogućnosti bio je kratak komentar Nikole Mihajlovića (Žandarmerija Niš), vrhunskog takmičara i jednog od najboljih svetskih strelaca u pucanju sačmaricom.

Odlično takmičenje u Srbiji. Pozivam sve ljubitelje oružja i dobrog pucanja, koji su fizički spremni, da naredne godine dođu i oprobaju se na šuting. Za ista elitno i odlično osmišljeno takmičenje – prokomentarisao je Vukota Đukić iz pobedničke ekipe IPSC Kobre 1.

Organizatori meča i prvi čovek “Safari kluba”, Vlastimir Stanojević,  bio je zadovoljan odzivom ekipa, ali i činjenicom da je IPSC savez Srbije podržao ovaj događaj kao najelitnije takmičenje u državi.

Velika čast, ali i ogromna odgovornost da tako i nastavimo. Nadam se da ćemo u godinama ispred nas uspeti da igradimo novu streljačku sportsku instituciju, kao što je bio slučaj sa “Šuting relijem” – zaključio je Stanojević”

Shoot off

  1. IPSC Kobre 2
  2. Žandarmerija Niš
  3. IPSC Kobre 1

(Foto Safari klub / Cvetković) KALIBAR – Novembar 2021

0
    0
    Vaša Korpa
    Korpa je prazna